Aktuellt

TORUN ELIASSON

Jag arbetar nu med grafik, bilderna föreställer tre särtryck i collografi "Den hemliga skogen" 1-3 (36*44cm)

Arbetar även med torrnålsgrafik, koppar och plast. Jag trivs väldigt bra med grafiken just nu. Det är många bilder jag inte kunnat färdigställa i olja. tekniken har inte riktigt passat för just de bilder jag ville ha fram. Grafiken är därför ett nödvändigt komplement för mig.

Bollnäs konsthall 19 september-30 oktober 2015 utställning tillsammans med Inga Hjohlman (skulptur) Bilder från vernissaget.Invigningstalade gjorde Ulla-Marie Nilsson

(ulla-marie.blogspot.com)

Intendent Johan Kock , Bollnäs konsthall skriver:

"Torun målar personliga erfarenheter på duk. Hon känner av landskapet-de böljande åkrarna, träden, fälten. Trädens lövsättning och höstens fallande mönstrade löv, slyet nere vid bäcken och den plöjda åkerns krökning. Blad och löv som bildar dansant formerade baakgrunder till liv. Ett liv vi var och en fått att handha och förvalta. Ett mänskligt liv, där tiden och värdet mäts och vägs. Hon känner av kulturen genom mönstermotiv och schablontrycksliknande ornament. Hon känner av djuren som ger bakgrund och stöd, som ger bultande värme, eller som i fabeln ersätter människor i sina revir. Hon känner av människorna formade av omgivningens omständigheter och egna drivkrafter, själfullt och ödesmättat."

Copyright © All Rights Reserved